Masterplan - Masterplan

[2003][AFM]

Efter att ha hört låten "Enlighten Me" blev mina förväntningar på Masterplans platta ganska höga, och jag kan med glädje konstatera att dessa infriats.
Från början var Masterplan tänkt som ett hobbyband, eller projekt. Mihael Kiske skulle vara sångare, men hopppade av när han fick reda på att bandet skulle turnera. Ersättaren blev lysande norrmannen Jörn Lande.

Det som gör den här skivan så bra är variationen och det hyfsat orginella soundet. bandet blandar power metal med lite prog metal, men kan egentligen enkelt kallas fär hårdrock.

Skivans inledande låt "Spirit Never Die", är en medryckande låt med midtempo-vers och ganska glad refräng. "Crawling From Hell" är lite hårdare och snabbare, medan "When Love Comes Close är en fin liten ballad. På "Heroes" får Michael Kiske vara med och visa vilken fantastisk sångare han fortfarande är.

Masterplans debutalbum är än så länge, årets bästa skiva. Som sagt är den varierande, och har det mesta. Enda minuset är låten "Bleeding Eyes som är alldeles för seg och utdragen för att passa mig.

Den här skivan lovar gott inför framtiden, och bandet har alla möjligheter att bli riktigt stora. Jag hade turen att få se dem live i Liseberghallen för ett tag sedan, och det var en trevlig upplevelse.

Martin

Betyg: 9/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna