Maze Of Torment - Hammers Of Mayhem

[2005][Black Lodge]

Mp3-spelarna har, tack vare random-funktionen, förändrat musiklyssnandet i grunden. Numera går man runt och lyssnar på ”blandband” bestående av tusentals låtar i flera dagar. Frågan om den nya tekniken gynnar banden eller inte torde således få sitt självklara svar; ett rungande JA! I alla fall om bandet i fråga har något att komma med.

Maze Of Torment har det definitivt. Beviset är helt enkelt att jag reagerar rejält positivt varje gång min iPod serverar ett spår från ”Hammers Of Mayhem”. Och det spelar egentligen ingen roll vilken låt det blir, den karakteristiska oldschool-thrashen är lättidentifierad. Tänk Merciless, tidiga Destruction och Slayer samt (så klart) Serpent Obscene - sångaren Erik Sahlströms andra hemvist.

Men visst finns det spår som står ut. ”F.O.E. (Face Of Evil)” med sin snygga tempsänkning i refrängen, ”Dead Cold Blood” som för tankarna till Possessed och inte minst ”Into The Bloodswarm” som har en refrängmelodi som nästan kan betraktas som hitbetonad. Avslutande Venom-covern ”In League With Satan” får också plus-i-kanten just för att låtvalet är klart udda.

”Hammers Of Mayhem” är bandets femte platta och efter diverse bolagsstrul är det verkligen på tiden att man får ett litet break nu. Förmodligen skulle en Europasväng i sällskap med något av de större dödsgängen göra susen. Spelningen på Tanto i juni var ju tyvärr allt annat än välbesökt (kan vi ha varit 25 pers?). Och jag hoppas verkligen att man inte låter sig nedslås av den tama responsen - Maze Of Torment förtjänar verkligen bättre. Detsamma gäller för övrigt samma kvälls öppningsakt Deviant.

Klassiskt dödsthrash av bästa märke.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna