Meduza - Upon The World

[2004][Massacre]

Meduza är ett band som härstammar ifrån Piteå och för två år sedan kom deras debutalbum ut. Albumet producerades av ingen mindre än Mike Wead (King Diamond) och nu är det dags för herr Wead att ännu en gång sätta sig bakom spakarna. Meduzas vokalist Apollo Papathanasia (Time Requiem) passar perfekt för Meduzas neo-klassiska heavy metal och gitarristen Stefan Berg kan verkligen lira. Trots detta håller skivan inte riktigt hela vägen och det är synd, för de har verkligen talangen att göra detta.

"Upon The World" inleds med en medryckande låt kallad "Design For Life": Sedan tappar dock denna likt många andra skivor tempot och trots att låtarna är välarbetade känns de sega och oinspirerande, men helt plötsligt lägger de in överväxeln och genast blir man piggare. Varför inte göra mer låtar i form av "Divina Comedia" och "Upon The World", det skulle i alla fall höja betyget markant.

Fans av Time Requiem lär gilla detta. Det är trots allt ganska sjyssta låtar, men det är sällan det riktigt lyfter. Kanske blir det tredje gången gillt nästa gång och då hoppas jag att de har varvat motorn rejält, så de kan bjuda på en riktig burnout!

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna