The Mission - God Is A Bullet

[2007][Oblivion]

Efter att Wayne Hussey lämnat Sisters Of Mercy bildade han The Mission i mitten av 80-talet. Därefter har bandet sålt miljoner plattor och får väl närmast betraktas som en institution inom depprocken vid sidan om The Cure.

Personligen har jag aldrig kommit mig för att kolla in bandet närmare. Och det beror väl främst på att min fäbless för Sisters Of Mercy började med väldigt metalinfluerade "Vision Thing", varför jag på sätt och vis kommit in i genren bakvägen.

Att "God Is A Bullet" hamnar för recension på en metalsite ter sig en aning märkligt men har sannolikt att göra med att SPV har distron. Kan tänka mig att man spetsar in sig på samma målgrupp som gillar Him, Lacuna Coil och annan goth-inspirerad rock. Och kanske är det rätt tänkt.

För egen del ser jag tydligast paralleller till tidigare nämnde The Cure och i viss mån Lords Of The New Church. Och det kan väl vara trevligt om man är lagd åt det hållet. För egen del betraktar jag i första hand detta som relativt vän och ickeprovocerande bakgrundsmusik, om än småtrevlig sådan.


Betyg: 5/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna