The Mist Of Avalon - Promo 2006

[2006][Demo]

Det finns många mysterier runt om i världen som saknar logiska förklaringar. Bland annat Loch Ness-odjuret, Bermudatriangeln samt varför The Mist of Avalon saknar skivkontrakt.

Det beror knappast på att de skulle vara ett gäng blyga debutanter. För The Mist of Avalon skivdebuterade redan 1998 och har två hela plattor, två MCD:s och två turnéer i Storbritannien på sin meritlista. Deras tredje platta är tydligen i stort sett klar och med Promo 2006 försöker de alltså hitta ett bolag som är villigt att släppa den. Promo 2006 består av goth med ”attityd, tragedi och vackra melodier”, för att använda bandets egna ord. En passande beskrivning eftersom de låter som en blandning mellan HIM och Lake of Tears. De stenhårda metal-riffen får stå för attityden, soundet och texterna för tragedin och Aram Yildiz sång tillsammans med keyboarden för melodierna.

Det är framförallt sångaren, Aram Yildiz, som verkligen imponerar på mig. Trots ett väldigt brett sångregister där jag skulle kunna likna honom med än den ena och än den andra sångaren lyckas han ändå färga hela skivan med sin personliga och mycket behagliga sångröst.

Promo 2006 består av sex spår som visar upp ett mångsidigt band som skapar sig ett eget sound genom att blanda friskt från olika genres. Där metal och goth är de mest framträdande men där även mer udda inslag som arabiska melodier dyker upp. Att utse en favorit bland dessa sex spår är inte det lättaste då de alla har sin speciella charm och karaktär men sista låten ”I Wish” kan jag varmt rekommendera.

Per Fredin

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna