Moonlight Agony - Echoes Of A Nightmare

[2004][Massacre]

Under mitt första gymnasieår på Peder skrivares skola i Varberg fick jag äran att bevittna en mycket intressant spelning i skolans korridor. Det var runt juletider och teknisterna på skolan annordnade sitt årliga julspex. Likt de andra åren vankades det liveband men bandet som gick upp utsmyckade med Gamma Rays mästerverk "Powerplant" på magen, skulle jag aldrig glömma. Konstellation lirade en ädel form av kraftmetall och trummisen verkade gå på batteri, vilken frenesi, vilken hantering av slagverken, tänkte jag, då blott 16 år gammal. Det var dock inte trummisen som jag blev mest imponerad av, utan sångaren.

När de drog av italienarnas "Emerald Sword" sken jag som en sol, det är inte alla som klarar av att sjunga som herr Lione, jag blev mycket imponerad. Efter att bandet hade gått av scenen var det tyst från deras sida och vilket band det nu var som hade spelat, fick jag inte reda på förren några år efteråt. Av en händelse så pratar jag med keyboardisten (i bandet) på SRF´s Messageboard och då blir allt klart.

En tid senare, närmare bestämt under en varm höstdag dimper så äntligen bandets debutskiva ner i brevlådan. Jag var givetvis väldigt nyfiken på hur de lät nu och ja, jag blev minst sagt imponerad. Efter åtskilliga medlemsbyten har de nu hittat en solid sättning, sångaren som trakterade micken på skolspelningen, tja, han fick kicken - efter att ha struntat att gå på på bandets repningar - och nu har de äntligen hittat rätt man för jobbet, en tysk sådan!

Chitral Samapala påminner mig om sångaren i svenska Fraise, Jesper Max. Precis som Jesper har Chitral den där råa men ändå, nu-spricker-det-när-jag-går-för-högt-fast-sprickan-kommer-aldrig-rösten. Utöver Chitral så hjälper Evergrey-Toms fru Carina Englund till med sången på den smått fantastiska "Icy Plains". Keyboardslingorna lagda av Martin Mellström flyger likt robin hoods pilar och gitarristerna Kalle och Rikard ger ett gott stöd åt dessa bullseye-träffar. Herr Willstedt på trummor gör ett suveränt jobb och utan att fundera på vissa småsaker som att refrängen till "Ceremony" låter misstänkt likt refrängen till "Guardians" (Helloween) kunde skivan ha klättrat ett snäpp till på betygsstegen.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna