Morifade - Domi<>nation

[2004][Karmageddon Media]

Om jag ska vara ärlig - och det ska jag - så har svenska Morifade aldrig intresserat mig nämnvärt. Deras tidigare alster har blåst förbi mig likt en lätt vind som sveper över mitt ansikte. Det största ointresset ifrån min sida var Stefan Peterssons ganska klena röst. Men här på nya alstret verkar han ha mognat något och hans röst känns inte alls lika klen som tidigare. Okej, det är ingen "Ronnie-James" (Dio) vi snackar om, men lite råare tycker jag allt den har blivit.

Musiken som framförs på skivan är teknisk, melodi-tillfredställande och allmänt bra. Det riffas, solas och sjungs med en glädje som även smittar av sig på mig och trots mitt ogillande av deras tidigare alster, så kanske det ändå är dags för mig att en närmare titt på dem. Inledande "Paralells" är riktigt bra men visst känns det som att man har hört vissa delar förut och detta drar ner skivans betyg lite.

Det är trots allt inte lätt att skriva nyskapande musik när nästan alla bra riff redan har använts, men ibland så kan jag känna en frän stank av både Stratovarius och Helloween-besläktade band. Närmast musikaliskt så påminner faktiskt svenskarna om fransoserna i Heavenly. Även spår av tyska Heaven's Gate och Scanner kan skönjas under skivans dryga femtio minuter.

Vill du bara kolla upp ett fåtal spår ifrån denna musikaliska plastbit bör nämnda "Paralells" - efterföljande "The Second Coming", "Panopticion" och avslutande "Memory´s End" - stå högst upp på prioriteringslistan.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna