Mortician - Darkest Day Of Horror

[2003][Relapse Records]

Detta är fullständigt vedervärdigt, jag har nog aldrig hört något så här dåligt i hela mitt liv. Okej, möjligtvis Håkan Hellström, 50 Cent och Missy Elliot - men nu menar jag i "metal-väg". Skivan snurrar i cirka 40 minuter och ja musiken, eller om man ska kalla det musik är väl en smaksak, jag väljer att kalla det oväsende.

Oväsendet håller som sagt på i 40 minuter och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag väljer att göra det förstnämnda. Idén med att ha en levande orch (ni vet en sådan som är med i "Lord Of The Rings"-böckerna/filmerna) som sångare och bassist (Will Rhamer) låter kanske bra på pappret men när det kommer till kritan så, ja döm själva.

Trummorna på skivan är omänskligt snabba och det kanske inte är så konstigt då gitarristen Roger Beaujard även sköter trumprogrammeringen, vi talar alltså om en trum-maskin. Låtarna varierar tidsmässigt men med en skala på 20 låtar så kanske ni förstår att detta inte handlar om några episka mästerverk.

Den längsta låten är runt fyra minuter och den kortaste hamnar till och med under en och en halv minut. Som tur är så har jag fått med ett texthäfte till skivan, om jag inte skulle fått det så skulle jag inte ha en endaste aning om vad texterna handlar om. Det är fullständigt omöjligt att urskilja vad "orchen" grymtar fram för ord och ibland gick det flera låtar innan jag fattade vilken text det var jag lyssnade på.

Mortician har fått epitetet världens extremaste dödsmetall-band. Jag skulle nog klassa det som gore-metal dock, då deras texter handlar om zombies och lemlästning, texterna är dessutom baserade på B-skräckfilmer och sista låten på skivan "The Final Sacrifice" tror jag är baserad på filmen "Children Of The Corn".

Det som gör att skivan inte får det absolut lägsta betyget beror på tre saker: låtarnas underhållningsvärde, det är mer ofta än sällan jag brister ut i skrattattacker. Det snygga omslaget - som kunde ha varit tagit direkt ur en scen ifrån playstation-spelet "Resident Evil" och det sista då, innan de flesta låtar så har de samplat en scen ur scräckfilmen som låtarna ska gestalta, dessa är ibland mycket roande, i alla fall om man som mig - gillar sådana filmer.

Gillar du väldigt, väldigt extrem dödsmetall - där man inte hör ett ord av vad de försöker få fram, kolla då upp denna skivan, ni andra kan hålla er långt ifrån.

Johan

Betyg: 2/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna