Municipal Waste - The Art Of Partying

[2007][Earache]

Låttitlar som "Lunch Hall Food Brawl", "Beer Pressure" och "Born To Party" gör det väldigt lätt att förhasta sig och sortera in Municipal Waste i ett pajasfack sida vid sida med exempelvis Tankard. Kollar man in bilder på bandet förändras knappast saken; tänk The Darkness fast på thrashvis.

Ändå bör de flesta ha noterat den uppmärksamhet som bandet har fått den närmaste tiden. Redan efter en genomlyssning står det klart varför. Det här är nämligen fullständigt lysande från första till sista noten. Och då menar jag inte lysande som i "jag-är-besatt-av-thrash-och-köper-allt-som-luktar-bay-area-med-hull-och-hår" (vilket i och för sig stämmer rätt bra in på undertecknad), utan att Municipal Waste faktiskt lirar i en helt egen liga.

Du kan ta vilken låt som helst från "The Art Of Partying" och ställa bredvid valfri dito med vilket annat aktivt thrash-band som helst, Municipal Waste slår de flesta på fingrarna. Man har dessutom haft den goda smaken att, mitt i det våldsamma San Fransisco-renset, spränga in en crossover-ådra som knappast hörts sedan D.R.I.s glansdagar. En nog så viktig anledning till att den här plattan lär ta plats på årets topp 5-lista.


Betyg: 9/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna | Start