My Early Mustang - My Early Mustang

[2004][Nuclear Blast][Tisdag]

My Early MustangDet här är kanske inte vad man i första hand förväntar sig när det står Nuclear Blast på plattan och bandet kommer från Tyskland. My Early Mustang skulle jag placera som typisk amerikansk punkpoprock i samma fack som Green Day. Inte min favorit bland musikstilar egentligen, men detta är ganska skapligt. Hemligheten till det heter bra låtar. Det låter självklart, men faktum är att det inte är helt enkelt - oavsett genre - att prestera ett jämnstarkt låtmaterial.

Några låtmässiga toppar hittas redan i början med ”Over My Head”, ”When You Sang” och ”Miss You”. Tjejen som sticker in ett par rader i ”When You Sang” för tankarna till ”Pretty Fly For A White Guy”, den hatälskade Offspringdängan. Något svagare spår finns egentligen inte, även om avslutande ”Samantha” och ”Sixpack” mest känns irriterande fjuniga med sina enkla klisterrefränger. Givetvis är det dessa man har i huvudet efter att ha lyssnat på plattan…

Det är punkpoprock för hela slanten. Lite för välpolerat och snyggt producerat för att vara punk. Lite för mycket garageavgaser för att vara pop. Någon hårdrock blir det dock inte. Kan ändå inte påstå annat än att man blir lite glad av musiken så här i vårsolen. Nästan synd att plattan ändå är dömd att bli dammsamlare i framtiden. Helt enkelt inte min grej.

David Bergström

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna