Mystic Prophecy - Satanic Curses

[2007][Massacre]

Så tyska de är (nåja, grekisk sångare) har Mystic Prophecy aldrig riktigt nått samma status i mitt hem som Rage, Primal Fear och Metalium, för att dra till med några besläktade exempel. Men dock har man tyngden och aggressiviteten som ett riktigt power metal-band bör ha. Själva vill man jämföra sig mer med amerikanska band som Iced Earth, men jag tycker nog att man har en större bredd än så.

Det startar explosivt och detonerar med jämna mellanrum. "Sacrifice Me" känns bekant på något sätt, men inte desto mindre sätter sig den smäktande refrängen som en flugsmäcka i koskit. Titelspåret är tungt som berg, med en simpel men grym refräng. Tonnaget är stabilt även på nästkommande "Evil of Destruction", men tempot ökas en aning.

Det fortsätter stabilt med låtar som "Damnation" och "Rock the Night". Var för sig värdiga representanter, men samtidigt börjar det kännas lite odynamiskt, framförallt på sångsidan. R.D. Liapakis känns stundtals obekvämt ansträngd, trots att det låter helt ok. Jag har därför svårt att placera hans insats.

Covern på "Paranoid" känns lika omotiverad, opersonlig och inslängd som utfyllnad som någon annan hårdrockscover i historien. Vad vill man uppnå med ännu en snarlik (men sämre) version på en utnött klassiker? Nåväl, detta till trots är det en skiva som bygger på det viktigaste av allt i sammanhanget - bra låtar. I och med detta tänker jag ompröva hela mitt tidigare avfärdande av bandet; och det är om inte unikt så ganska stort.


Betyg: 7/10

David Bergström


<< Tillbaka till Skivrecensionerna