Necronomicon - Construction Of Evil

[2004][Remedy]

Necronomicon är ett tysk thrash i samma anda som Kreator, med lite inslag av gamla Rage här och där. Det här släppet ska fira deras 20-årsjubiléum. Trots den mångåriga tjänsten i metallfabriken är detta blott deras femte album. Släpper man i snitt en platta vart femte år så förväntar man ju sig Manowar-klass.

Det här låter förvisso helt i sin ordning, om man är ute efter klassisk thrash. Aggressivt, riffyllt och tempoladdat. Egentligen kan man inte klaga på variationen på låtarna heller. Men något är det som saknas. Jag får inte den där oemotståndliga lusten att headbanga. Sångaren Freddy har lite för klent tryck i den annars ganska råa rösten. Låter som om han äter julgröt samtidigt som han sjunger/halvskriker.

Riffet i ”Hard Pain” är hett. Ett riktigt klassiskt thrashriff i närmast Metallica-klass. Men det hjälper inte när det sitter fast på en låt som i övrigt lämnar en helt oberörd. ”Bone Daddy” går väl hem efter några spelningar. Lite mer melodiöst lagda ”Fireball” skulle jag vilja framhöva som en favorit. Den följs upp av utmärkta ”Terrorist Attack” som inleder med stillsam keyboard och manglar sedan loss på allvar efter ett par minuter. För att knyta ihop säcken, ingen blivande klassiker, men är du inne på thrashlinjen borde det gå hem.

David

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna