Nuclear Assault - Third World Genocide

[2005][Steamhammer]

Med punkig attityd, kulsprutegitarrer och en rytmsektion som kanske var först med grind, blev Nuclear Assault snabbt ett av mina favoritband i och med debuten ”Game Over” 1986. Jag var således minst sagt förväntansfull när den utgångna videon ”Radiation Sickness”, från just debutturnén, damp ned i brevlådan efter en auktion på eBay. Det kändes desto mer snopet att efteråt konstatera att det hela var rätt trist. Och än värre; det var inte spelningen i sig som var dålig, utan helt enkelt låtmaterialet som plötsligt kändes ruskigt daterat.

Nästan tjugo år senare dyker så en ny platta från gänget upp, och fan vet vad man ska tro egentligen? Dan Lilker har ju varit skapligt aktiv med allt från S.O.D. och Brutal Truth till diverse projektband, men övriga gubbar har hållit en minst sagt låg profil. Kan de fortfarande spela, för utvecklats kan de väl knappast ha gjort?

Svaret är ja och nej. Nuclear Assault kan sina instrument men det låter i princip som det alltid har gjort. Varken bättre eller sämre. Till och med bandets signifikativt sunkiga produktion är intakt, vilket med dagens studioteknik inte är det minsta charmigt. Fast det är högst tveksamt om en fet Andy Sneap-produktion egentligen hade kunnat rädda den här plattan. Nuclear Assault har helt enkelt passerat bäst-före-datum för länge sedan och känns idag lika relevanta som raket-ost.

Martin Lee

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna