Pain - Realms Of Extinction

[2007][Roadrunner]

Metalmarodör Tägtgren fortsätter på Pains femte platta att korsbefrukta E-Typad eurodisco och hårdrock. Att Roadrunner numera står som ansvarig utgivare påverkar knappast innehållet. Snarare är det väl tänkbart att den kommersiella inriktningen blir än tydligare med en label som, åtminstone i teorin, har spröten välsmorda på den så attraktiva USA-marknaden.

Egentligen går det inte att säga så mycket om Pain annat än att det är ruskigt begåvat och väl utfört ur ett rent marknadsperspektiv. Bandets upphovsman tillhör dessutom det fåtal som har tillräckligt med cred för att klara sig helskinnad ur i princip vad som helst. Men därifrån till att lovorda detta på denna site är steget ack så långt.

"Realms Of Extinction" har, liksom de flesta album, ändå sina stunder. "Zombie Slam" med sitt sköna driv för nästan tankarna till Sisters Of Mercy på "Vision Thing", och drar därmed ensam upp helhetsintrycket åtskilligt. Detsamma kan delvis sägas om avslutande "Bitch" (åtminstone om du har förmåga att bortse från den sanslöst korkade texten). Men i övrigt är det uppriktigt sagt rätt tunnsått.

Någonstans inser jag att detta går hem hos publiken och respekterar också Peters motiv just därför. Ändå har jag förskräckligt svårt att se exakt vad i denna artificiella dekokt man ska gå igång på. Betyget speglar därför främst ett stort mått av likgiltighet och därmed oförmåga att bedöma detta fullt ut.

 

Betyg: 5/10

Martin Lee


<< Tillbaka till Skivrecensionerna