Persuader - Evolution Purgatory

[2004][Sanctuary]

Mer ofta än sällan så brukar än fråga komma upp som berör alla som är insatta i metalscenen. Frågan som har förmågan att starta en debatt hetare än ett grillat köttstycke. Frågan där alla som kan sin hårdrock vill vara delaktig i. Frågan: "Vem är egentligen världens mest originella metalsångare?"

Denna frågan har tagits upp på ett flertal olika internetforum och likt en hök som ser sitt byte för dagen, har jag alltid proklamerat för Blind Guardians frontman, Hansi Kürsch. Dessa dagarna måste jag nu säga är förbi. Namn på otaliga kopior av Kiske, Hansen, Halford och gud vet allt, har likt blixtrar passerat framför mina ögon, men jag har aldrig stött på någon som sjunger med en sådan besatthet och frenesi som herr Kürsch. Fram tills nu.

Jens Carlsson som trakterar micken i det svenskättade bandet Persuader har inte bara en röstkapacitet som besitter Hansis styrka, utan även en del av Patrick Johanssons (Astral Doors) tryck. Faktum är att han ibland låter lite som en viss "Dio", vilket även Patrick gör. Persuader har tidigare gett ut en skiva i form av "The Hunter" denna släpptes dock bara i Frankrike och är mycket svår att få tag på nu. Den skivan släpptes via bolaget "Loud N Proud Records" vilka gick i konkurs och därför hamnade aldrig destrubitionen av skivan utanför fransosernas land.

Nu har dock olyckan vänt och i sista sekunden så skickade bandet in en demo till tävlingen "Young Metal Gods". Denna ledde dem ända fram till första platsen där ett skivkontrakt med "Sancutary/Noise" väntade. Här är nu resultatet och vilket resultat sedan. Producent blev ofrivilligt tysken Piet Sielck och plattans ljud kanske är lite väl tyskt, men det är ju bara en småsak att se förbi på denna pärla.

"Evolution Purgatory" blandar Heavy/Power och Thrash-Metal likt en kock som gör sin bästa sås. Om man ska beskriva musiken, så väljer jag att säga det som en vän till mig sade: "Det låter som en blandning av "Tales From The Twilight World" (Blind Guardian) och "Condition Red" (Iron Savior)". Jag kunde inte ha sagt det bättre själv och håller fullständigt med denna person.

Skivan sparkar igång med låten "Strike Down" och efterföljs med en av mina favoriter, nämligen "Sanity Soiled". Detta stycke musik är riktigt bra och har en otroligt catchy refräng. Plattan fortsätter med att kränga ut kanonlåtar och några speciellt bra är "Masquerade", där Blind Guardian similariteterna känns extra påtagliga och den snabba krossarlåten "Turn To Dust", där jag finner likheter med Testaments slagdänga "Over The Wall".

Denna kommer definitivt rendera i ett skivköp för min del och tycker du att Blind Guardian blev för mjäkiga efter "Tales From The Twilight World", borde du definitivt göra samma sak.

Persuader har ännu inte hittat trappan till toppen men med en snabb häst och lite tur så rider de nog fram inom sinom tid.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna