Pod People - Doom Saloon

[2004][Rise Above]

Skivsläpp på Rise Above har för undertecknad blivit lika förutsägbart som AIKs oförmåga att göra mål i årets allsvenska. Men där fotbollsfjollorna har kommit att definiera begreppet besvikelse, har Lee Dorrians urval kommit att bli norm för hur bra doom ska framföras. Och detta, bolagets fyrtionionde släpp, är självklart inget undantag.

Pod People är precis så unket släpiga som man kan förvänta sig av ett gäng australiensiska rednecks. Under riff tunga som rostiga tanks, och en skråvelröst härdad av pissljummen kängurupilsner och fulröka, ligger oklanderliga låtbyggen förankrade likt bastanta betongplintar.

”Doom Saloon” är ingen snygg skapelse och definitivt inte välljudande. Det är å andra sidan inte meningen heller. Riktig doom (eller sludge om man så vill) är skitig till hela sin natur. Lite som att en trimmad big block aldrig kan bli miljövänlig. Det ska ryka, bullra och lukta illa.

Av samma anledning kommer Pod People heller aldrig att bli särskilt stora utanför den lilla kretsen. Det finns inga framträdande melodier, ingen hitpotential och inte mycket till tempo. Men lik förbaskat groove och tyngd för att sänka en hel kontinent.

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna