Prometheus - Beneath An Alien Sky

[2006]

"Beneath An Alien Sky" är Stockholmsbaserade Prometheus egenproducerade debut från 2006. Skivan som skulle kunna beskrivas som melodiös metal har spelats in i omgångar med start under 2004. Efter vad som framgår av deras hemsida har de idag fortfarande inte blivit kontrakterade för "Beneath An Alien Sky" av något bolag. Det kan betyda två saker: antingen att de har fått en mängd erbjudanden som de kan välja och vraka mellan eller att de inte fått något erbjudande alls!

Min teori är att de inte fått något erbjudande om skivkontrakt alls.

"Beneath An Alien Sky" har både till utseende och innehåll ett genomgående sciene fiction-tema. Vad detta science fiction-tema handlar om har jag faktiskt ingen susning om! Vilket beror på att jag inte orkat lyssna igenom skiv-eländet tillräckligt många gånger för att sätt mig in i storyn. Den största orsaken till detta stavas Sharon, bandets vokalissa.

Med total avsaknad av kraft i rösten och en närmast nasal-stämma som är långt ifrån vacker sänker hon det övriga bandets insatser totalt. Ett band blir aldrig bättre än sin sångare eller sångerska. Trots att den övriga musiken är kompetent framförd, där särskilt keyboarden och basen sticker ut och imponerar lite, orkar jag inte lyssna på musiken i längden. Jag är ledsen att behöva säga det men sången skär verkligen i mina öron när Sharon håller ut på tonerna.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att utan dagens teknik, där vem som helst med enkla medel kan spela in en skiva, skulle jag inte behöva lyssna på skivor som "Beneath An Alien Sky".


Betyg: 3/10

Per Fredin


<< Tillbaka till Skivrecensionerna