Pump - Breakdown To Breakthrough

[2006][Metal Heaven]

Tillfälligt hjärnsläpp, brainstorming på fyllan eller Tysk humor? När denna tyska konstellation bildades 2004 och skulle välja ett tufft och slagkraftigt bandnamn måste någonting ha gått galet...

Deras första skiva ”Against Everyone’s Advice” som släpptes 2004 har jag tyvärr inte bekantat mig med. Efter att ha lyssnat igenom deras senaste släpp känner jag dock att det kanske är läge att kolla upp debuten också. Titeln på albumet ”Breakdown to Breakthrough” syftar till de otaliga problem som Pump hade med sitt gamla skivbolag i början på 2005.

Det intryck jag får efter att ha lyssnat igenom skivan är ett starkt och jämnbra material, som tyvärr saknar överraskningar. Musiken, klassisk heavy metal med ett modernt sound, bjuder inte på några större finesser, men det gitarrspel som via högtalarna når mina öron är ändå av högsta klass. Trots att jag hört mycket gott om sångaren Marcus Jürgens (ex-Brainstorm) blir jag inte särskilt imponerad av hans insats, han är alldeles för enformig och tänder aldrig riktigt till.

Den som har producerat plattan är Tommy Newton från Victory, något som han lyckats bra med. Jag recenserade ju Victorys senaste album för ett tag sen och likheterna mellan de båda skivorna är många. Tysk heavy metal när den är som bäst.

Per Fredin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna