Pure Inc. - Pure Inc.

[2004][AFM]

Från Toblerones och arméknivens förlovade land, kommer ett band vid namn Pure Inc. Efter att ha hört deras låt ”Fear My Eyes” på en AFM records-skiva knep jag utan tvekan bandets album hos vår promoansvarige. Det visade sig vara ett bra beslut.. Nämda ”Fear My Eyes” representerar bandets stil väl. Det handlar om rak och okomplicerad modern hårdrock med känsla för melodier. Lägger man sedan till Gianno Pantillios stämma får man en ganska angenäm måltid för öronen. Hans kraftfulla och lite raspiga röst kan - med brist på bra exempel - liknas vid hårdrockens gudafader; Ronnie J. Dios älskade dito.

Om själva låtarna kan nämnas att de är tio till antalet och till största del går i midtempo. Till höjdpunkterna hör, förutom nämnda ”Fear…”, låten ”Genius” som med sin lugna vers verkade lite trist vid första en genomlyssning. Refrängen slår sedan emot en som en saftig käftsmäll och är så medryckande att jag har svårt att hindra mig från att stampa med foten i takt, och gunga med huvudet i någon slags pensionärsvariant på headbanging.

Titeln ”tråkigaste spåret” tilldelas ”Piece Of Mind”, ett bluesdoftande sömnpiller till ballad som aldrig kommer igång.

Om du redan kollat på betyget kanske du undrar varför albumet inte får ett högre betyg trots mina positiva ord. Det beror på att jag gärna skulle vilja ha ett par snabba spår vilka lyser med sin frånvaro. Trots detta ett riktigt bra skiva!

Martin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna