Rage - Soundchaser

[2003][SPV]

Jag är nog inne på min fjortonde inlyssning när jag skriver detta och plattan verkar växa för varje gång. Rage´s nya skiva är ett såkallat konceptalbum. Historien handlar om en biomekanisk varelse kallad "Sounchasers". Varleserna är skapade av "The Great Old Ones", en okänd art som landade på jorden för många år sedan. Men efter ett antal år på vår planet, så bestämmer de sej för att lämna jorden.

Varelserna blir inplacerade i grottor under Antarktis och får gå sitt öde till mötes. Efter flera år i fångenskap så upptäcker ett forskningsteam varelserna. De återupplivar dem och ger dem mänskliga gener samt ett starkt sinne för musik. De återfödda "Soundchasers" aktiveras med hjälp av musik. De blev formade att skydda de fria samhällena ifrån terrorister och diktatorer. Som en biomekanisk hybrid så kan de även dö och detta är historien om den sista av dem!

Efter första genomlyssningen så var jag besviken, ett av de mest efterlängtade skivsläppen (Rage - Unity ´2002 var extremt bra) nådde upp till en sexa av tio. Men skivan är en riktig växare och efter några spinn i stereon så började den sätta sej. Det vi får höra är ett Rage i toppform, Peavy sjunger som vanligt mycket bra, Victor briljerar bakom sin sexsträngade och Terrana dundrar på som om han har åskan bakom sej. De flesta låtar är riktigt bra, men det finns även de som sticker ut lite extra.

"Defenders Of The Ancient Life" är sådan låt. Låten öppnar starkt med refrängen och pumpar sedan på i sedvanligt Rage-tempo.
De två sista låtarna Falling From Grace Part I & II:

"Wake The Nightmares" och "Death Is On It´s Way" är två låtar som visar Rage ifrån deras bästa sida. Den förstnämnda innehar även ett gästspel (sång) i form av Andi Deris ifrån Helloween. Den lugna låten "Flesh And Blood" är även den värd att nämnas, dess otroligt starka refräng uppnår en av de absoluta höjdpunkterna på skivan. Nu borde jag ha givit er tillräckligt med information textmässigt.
Men vill du veta hur den låter köp skivan!

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna