Rage - From The Cradle To The Stage

[2004][SPV]

Den tyska powertrion har återigen slagit sina kloka huvuden ihop och denna gången så bjuds vi på en hejdundrande liveupplevelse. Albumet "From The Cradle To The Stage" är inspelat under bandets spelning i tyska Bochum den 25 Januari i år och på de två plastbitarna ryms det hela 15 låtar på den ena och tolv låtar på den andra, vilket ger oss en summa på - just det - 27 låtar. Eller, just ordet "låtar" är väl kanske lite att ta i, 27 spår låter mer riktigt eftersom att första spåret knappast kan kallas låt och Victors samt Terranas soloutsvävningar går väl inte heller under bedömingen, låt.
Nåväl, om vi lämnar dessa formaliteter och istället väljer att koncentrera oss på låtmaterialet så är det klart godkänt. Bandet har lyckats med att få i princip samtliga klassiker som "Solitary Man", "Sent By The Devil", "Down", "Firestorm", "Don´t Fear The Winter" och mycket mycket annat. Ljudbilden känns rå och mina vänner tyckte de lät som en bootleg, jag undrar hur många bootlegs de har hört egentligen?

Peavys röst håller i alla väder men enligt elaka tungor sägs det att han har putsat lite i studion. Tja, avgör själva och se. Jag har sett Rage live två gånger och Peavy har alltid levererat perfekta tongångar, fans av Rage behöver icke tvivla, detta är bra. Jag behöver väl inte tillägga att Victor och Terrana spelar som gudar. Fast en sak stör jag mig på, och det är den där jävla flageoletten i "Sent By The Devil" varför, Victor, varför?

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna