Ra´s Dawn - Scales Of Judgement

[2007][Metal Heaven]


Ibland tycker jag nästan synd om banden som jag ska recensera. Om jag har lyssnat på 5-10 andra heavymetal-band samma månad är det lätt hänt att jag börjar såga banden utan annan anledning än att jag är less på genren. Som recensent blir man ganska kräsen efter ett tag och det krävs att banden antingen är ovanligt snabba, aggressiva, melodiösa eller något annat som gör att de sticker ut ur mängden. Det gör inte Ra's Dawn.

Tyska Ra's Dawn bjuder förvisso på kompetent framförd heavy metal, men de avviker inte en tum från övriga i genren och det känns som att jag hört allt förut. Låter jag negativ? Det är möjligt, men de spelar dessutom alldeles för långsamt för att de ska falla mig riktigt i smaken. Det mest överraskande de lyckas bjuda på är ett orientaliskt intro, eller egentligen är det väl egyptiskt med tanke på deras bandnamn och texter, men inte heller det är särskilt orginellt.

Råder jag dig då att undvika den här skivan? Nej, inte alls, jag tycker du ska lyssna på skivan och skapa dig en egen uppfattning. Men risken är att du, om du inte är svältfödd på tysk heavy metal, tycker att det var bortkastad tid.


Betyg: 4/10

Per Fredin


<< Tillbaka till Skivrecensionerna