Raunchy - Confusion Bay

[2003][Nuclear Blast]

Oj, här kommer jag in på nya territorier. Musiken som strömmar ut ur mina hörlurar får ses som en hybrid mellan - håll i er nu - Rammstein, In Flames, Him och P.O.D. Detta är väl inte den mest klockrena musikblandningen jag har stött på. Skivan är dock bara en singel och består av två låtar "Watch Out" och "Get What I See" vilket får mig att bilda en uppfattning av detta verk relativt snabbt.

Första spåret på skivan börjar med lite elektronmattor för att sedan vandra in på Rammsteins riffande väg. Sångaren följer härnäst och sångtekniken denna tillämpar är av sorten growl men sedan när refrängen kommer så börjar någon form av P.O.D refräng. Andra låten börjar med ett fasligt dubbeltrampande och sedan sångarens Rammstein-röst. Det är ändå ganska medryckande musik och skulle säkerligen spelas på ZTV om den nådde dit. Vilket den kanske redan har gjort, ja, jag vet inte.

Detta är väl inte riktigt min musikstil och jag får väl inte direkt rysningar av denna musiken. Men så länge sångaren growlar istället för att sjunga rent så fungerar det faktiskt ganska okej och okej är även vad skivan får i betyg. Gillar ni MTV-betonad "hårdrock" så kan ni kolla in detta, jag låter det dock passera likt en vind som blåser över min kind.

Johan

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna