Raw - First

[2004][MTM]

Gruppen Raw består av Bosse och Anders Lindmark och Adam Karsnäs, som spelade i bandet Dalton. Detta är en återutgiven version av deras debut som släpptes 1994.

På skivan går det att utläsa att den plastbit ska innehålla ” Hard Rock”, vilket man med lite god vilja kan kalla den här typen av musik. Jag tycker stilen är i samma skola som pudelrocksikonerna Def Leppard och Bon Jovi. Inte direkt mina favoriter, men jag måste ändå medge att jag tycker detta ofta är ganska bra. Låtarna Ran Out Of Love och Golddiggers tillhör de starkare på ”First”, med bra driv och tempo, men den bästa är nog T.G.I.F. , som går har lite AC/DC-stuk. Det spår som stick ut mest är dock ”Touch of Love”, en duett med en kvinna vars indentitet för mig är okänd. En bit in i låten kommer en gospellikande kör in och endast ackompanjerande av handklapp sjunger de den svulstiga refrängen till förbannelse.

Sammanfattningsvis är detta en småmysig och ganska soft platta som trots att den ibland blir lite väl mesig ändå är oförarglig och bra.

Martin

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna