Red Aim - Niagara

[2003][Metal Blade]

En sampling likt Morticians skräckfilms-samplingar - öppnar skivan med orden: "You never have heard metal sound like this before". Om jag håller med "rösten" vet jag inte, men dessa tyskar leker inte med highpitch-sång eller dubbla trumpedaler i alla fall. Inte heller riffas det särskilt hårt - musiken andas istället en lugn rockig atmosfär, likt bandet "Queens Of The Stone Age" - fast lite hårdare och lite snabbare.

Bandet låter ganska samspelt och med sex plattor i ryggen är det kanske inte så konstigt. När Red Aim släppte sin första skiva var den självproducerad och släppt på en egen label. Efter bandets andra självsläppta platta kontrakterades de till skivbolaget "People Like You" och nu ligger de på majorbolaget "Metal Blade". Bandets största behållning i mitt tycke är sångaren Dr. Ron Rogers. Doktorn har en riktigt kraftfull stämma som passar musiken likt handen i handsken.

Red Aim verkar även ha tagit lite inflytande ifrån punken och ibland känner jag av vissa element ifrån det amerikanska bandet "Offspring". Lite jazziga tongångar går även att skönja under den här musikupplevelsen och de flesta låtarna är av så att säga blandad natur - dock så håller sig de flesta inom tung rock-genren. Den låt jag gillar mest heter "Almost Night Train" och vissa stoner-influenser infinner sig på skivan.

Min uppfattning av "Niagara" är att den saknar något eller ganska mycket, den känns lite tom på vissa ställen. Det må vara avsaknaden av snabba låtar, catchiga refränger och helt enkelt något som får en att gå i gång. Denna skivan funkar - dock endast som bakgrundsmusik.

Johan

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna