Requiem - Mask Of Damnation

[2003][Sound Riot]

I infobladet så står det att dessa herrar spelar progressiv power metal. Okej att de spelar power metal, men var är progressiviteten? De dubbla kaggarna smattrar, sångaren besitter en röst som inte är alltför ooriginell och musiken är riktigt bra. Jag har valt att skriva denna recensionen som ett recept, så nu börjar receptsammanställningen:

Ingredienser:

3 msk "Elvenking"
2 tsk "Symphony X"
Ett knippe "Rhapsody"
1 tsk "The Storyteller"
1 tsk "Gamma Ray"
1 liter "keyboards, dubbeltramp och gitarrharmonier"
En nypa "originalitet"
1 dl "finsk brytning"
½ liter "j-vla ös"
1 krm "jazz"
Tilllagningstid: 42 minuter

Tillagning:

Börja med att blanda "The Storyteller" med ½ liter "j-vla ös". Tillsätt sedan två teskedar med "Symphony X" och en liter "keyboards, dubbeltramp och gitarrharmonier".Rör om i snabbt tempo med ett spetsigt svärd, släng sedan upp smeten på en plåt (Blinded, The Dying Ember). Medans degen jäser, tar du nu en ny bunke, rör ihop en tesked "Gamma Ray" tillsammans med ett knippe "Rhapsody" (The Rival´s Spell). När degen har jäst, häller du blandningen över den och sedan så tillsätter du en nypa "originalitet". Ställ in allt i kylen och ta ut en ny bunke ur grottan. Börja med att lägga i en deciliter "finsk brytning" för att slutligen blanda i ett kryddmått "jazz" och tre teskedar "Elvenking" (Mask Of Damnation, Shrine Of The Ocean, Divine Illusion). Ta ut blandningen ur kylskåpet, häll över den sista blandningen du gjorde, sätt sedan kakan i ugnen, ungefär 42 minuter på 200 grader. Som kronan på verket serverar du en klick klassisk musik på toppen. Smaklig måltid.

Sammanfattning:

Finnarna har komponerat en riktigt kompetent skiva som borde tilltala fans av Gamma Ray och Elvenking. Sångaren sjunger dock inte som Mr. Hansen. Jag har drar snarare lite paralleller mot LG i "The Storyteller" eller Damian Wilson (ex-Threshold). Detta är bandets andra skiva och då jag inte har hört förstlingsverket, kan jag inte jämföra dem. Detta är i alla fall bra musik, kolla upp!

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna