Rhapsody - Unholy Warcry

[2004][Magic Circle Music]

Rhapsody tog metalvärlden med storm när de år 1997 släppte sitt debutalbum "Legendary Tales". Albumet var fyllt av bombastiska körer, snabba melodiösa låtar och med den mästerliga sångaren Fabio Lione vann de folkets hjärtan snabbt. Nu, fem skivsläpp senare har de fört musiken ännu högre upp på svulstig-metal-skalan. Den tidigare benämingen för deras musik löd; "Symphonic Epic Hollywood Metal" men nu har de gått ett steg längre och döpt den till "Film-Score Metal". Skillnaden på de båda är nästintill omärkbar men att ta in Christopher Lee (Sagan Om Ringen, Dracula) som berättarröst måste jag säga är ett snilledrag. Att jämföra Lee med de tidigare jag-kan-inte-snacka-engelska-utan-att-bryta-grovt-på-italienska är som att jämföra himmel och helvete - självklart är det förstnämnda att föredra.

I september släpps deras femte fullängdare (om man bortser ifrån minicd´n "Rain Of A Thousand Flames") "Symphony Of Enchanted Lands Part 2 - The Dark Secret" och om det låter minst lika bra som det här, är detta en release man inte borde missa. "Unholy Warcry" är en låt ifrån EP´n "The Dark Secret" som släpptes i dagarna. Tyvärr så har jag bara fått ett smakprov iform av första låten på EP´n, "Unholy Warcry".

Christopher Lee inleder med sin berättarröst och bygger snyggt upp stämningen för vad som komma skall. Efter talet kommer låten igång med lite körer och efter det - SMACK! Fabio Lione sjunger aggresivt men kraftfullt och italienarna har lyckats att skapa en riktigt gloriös dänga. Körerna flyger fram tillsammans med Fabios enorma röst och Luca briljerar med sin sexträngande. Refrängen är lika mäktig som en skatt-vaktande drake och för er som gillar svulstig metal är detta ett måste. Kan det inte bli september snart?

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna