Rhapsody – Symphony Of Enchanted Lands Part II

[2004][Magic Circle Music]

Det mest imponerande med italienarnas senaste effort är inte hur de har lyckats med att kopiera sig själva utan att det låter direkt som en annan låt. Eller det faktum att de har stulit en bit från Nightwish’s ”Fantasmic” till två (!) av spåren på skivan. Nej, det mest imponerande är att de har fått med självaste Christopher Lee (Saruman i Lord Of The Rings med mera) som en av berättarrösterna.

På detta nya album har de även lyckats med att rekrytera en 60 man stark orkester och kör. De har även gått ifrån sin symfoniska, episka, hollywoodmetall (häpp) till förmån för något de nu kallar ”Film Score Metal” och man vet inte om de vill göra filmmusik, eller den power metal som startade det hela.

Det känns som att bandet går på tomgång istället för att accelerera och leverera det de har möjlighet till. ”The Power Of The Dragonflame” visade ett Rhapsody på uppgång, men lika snabbt som de sköt i höjden, dyker de med detta albumet. Musiken är bra, men, otroligt intetsägande.

Det är ganska modigt att döpa en skiva till ”Part II” av en deras bästa, när detta förmodligen får klassas som deras sämsta hittills. Istället för att skriva låtar som griper tag i en, ruskar om en och får håret på armarna att resa sig som spjut, blir det mer en lätt gäspning. Ordsammansättningen; inget nytt under solen, passar i det här fallet som en spark i arslet på strängbändaren, Luca Turilli.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna