The Ring - Tales From Midgard

[2004][Scarlet]

The Ring är ett nytt svenskt band som enligt promotionbladet spelar Epic Power Metal. Detta är helt fel. Jag känner inte av en tillstymmelse i den här musiken som skulle kunna likna de bombastiska körerna i Rhapsody eller snabba riff utförde av pumpor och riddare. Detta handlar istället snarare om melodiös heavy metal.

Skivan "Tales From Midgard" är som sagt bandet The Ring´s första skivsläpp och tanken är att två till av denna sortens skivor ska släppas. Det ska nämligen bli en trilogi likt Tolkiens härskaringen och tro det eller ej - men skivan handlar även den om hoben Frodo som ska göra sig av med en magisk ring. Så sätt er runt lägerelden så kommer historien börja.

Första låten heter "In The Beginning" och är en kraftfull mid-tempo-låt med ett litet hårdare snitt. Musiken andas 80-tals hårdrock och kan liknas vid en blandning av Heavy Load och 220 Volt. Sångaren tillika trummisen Jake Samuel sköter sitt jobb med bravur och tillsammans med strängbändaren Pontus Norgren och basisten Marcus Jidell skapar de ett mycket stämningsfullt soundtrack till J.R.R Tolkiens verk. Produktionen är superb men tyvärr så dalar skivan lite i slutet och detta drar ned betyget. Om man bortser från detta så är skivan mycket bra och jag väntar med spänning på nästa släpp.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna