Ruffians - Desert Of Tears

[2006][Metal Heaven]

Ruffians lever upp till sitt namn. Ruffigheten i produktionen är närmast av tidig 80-talsklass. Inte nödvändigtvis en dålig egenskap – det blir mer ”äkta” så – men inte vad man är van vid från Metal Heaven. De vassa riffen staplas på varann och man tänker återkommande att ”det här är bra”. Men sen händer det inget mer. Den förväntade eskalationen till nästa nivå uteblir.

Det är detaljer som solot i ”Darkest of Light” som imponerar. Men helheten är en strax över medelmåttlig hårdrocksskiva. Rätt vad det är tar den bara slut, och då har jag ännu inte lokaliserat något favoritspår. Vi har Maiden-stölder som ”Running Blind”, Judas Priest-influenser som ”Day of the Champion” och Saxon-pastischer som ”Live By the Sword”, men ingen given headbangare.

Trots att Ruffians är amerikanska 80-talsveteraner är detta blott den andra riktiga fullängdaren man släppt. Ibland undrar man om inte återföreningskulten ska nå sin topp, men tydligen finns intresse för de mest bortglömda och obskyra metalband från 80-talet. Det säger kanske mer om hårdrockarna än om Ruffians.

David Bergström

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna