Safe Heaven - Safe Heaven

[2004][MTM]

Gäääääääääsp. Jaså har skivan snurrat i en kvart redan? Snacka om att musiken flyter in i bakgrunden och lämnar en relativt oberörd. Nu ska man ju skilja på musikalisk skicklighet och låtar som berör. Det här är välspelat, välsjunget och välproducerat in i minsta detalj. Men låtar som ”Sorry baby” och ”Fly me away” är lika speciella som Kalle Anka på julafton. Man har hört (sett) det förut.

Allt har dock sina ljusglimtar. Gitarrspelet, signerat relativt okände Eric Riordan, har skön känsla, med viss Slash-varning. Lyssna till exempel på ”Nothin’ like this feeling”! Safe Haven är annars ett projekt av och med Michael Vescera, tidigare sångare i bland annat Obsession, Loudness och åt Yngwie Malmsteen. Vescera har en tämligen säregen röst, vilket också skall läggas på pluskontot när denna platta står inför sin dom.

Fans av AOR kanske kan få ut något av detta. Nej förresten, jag ogillar skarpt när andra recensenter formulerar sig så. Det stämmer sällan… Det här ÄR en haltmedioker platta. Inget att hänga i granen helt enkelt. Eller lägga under den heller för den delen. Själv föredrar jag nog ”Ser du stjärnan i det blå” med Benjamin Syrsa i alla fall.

David

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna