Sayit - Louder

[2003][MTM]

Det första jag tänkte när jag såg omslaget var: Vad är det detta? En tjock kille med mössa och solglasögon i pannan! Jag hoppas verkligen inte att det är någon nu - metal jag har fått i uppgift att recensera. Efter att ha lyssnat på skivan i ungefär 5 sekunder, förstod jag till min lättnad att så inte var fallet.

Så hur låter det då? Det första jag tänkte på var att det påminde lite om Whitesnake och efter lite efterforskningar har jag fått reda på att basisten Tony Franklin faktiskt spelat i just det bandet.

Förutom ljudmässigt påminner även låttitlarna om tidigare nämnda band och har hela tre låtar med ordet love i. Det är alltså mjuk hårdrock med lite inslag av AOR som gäller. Undantaget är låten I Am King, som innehåller lite tyngre gitarriff, och en technoinspirerad keyboardslinga.

Sångaren Geir Rönning har en ganska bra och djup sångröst som för tankarna till John Wetton (ex-Uriah Heep, ex-Asia). Tyvärr ligger han ofta i samma röstläge, vilket blir lite tjatigt och dessutom är hans sånginsatser något ojämna.

Jag tycker att detta är en skaplig platta som definitivt har sina ljusa stunder. Ibland blir det dock lite för smörigt och körerna i refrängerna är ibland riktigt töntiga.
För dig som undrar(det gjorde jag): Sayit är namnet på gitarristen.

Martin

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna