Scenes - Call Us At The Number You Provide

[2005][Escapi]

Det här med att göra progressiv hårdrock kan inte vara en särskilt lätt uppgift. Det bör vara varationsrikt och innehålla mycket tempoväxlingar, men ändå kännas enhetligt och intressant. Musiken ska helst vara tekniskt kompetent, utan att bara vara instrumentonani. Med andra ord; det finns en hel del falluckor, men jag tycker att Scenes lyckas undvika dessa ganska väl.

I reklamen för plattan går det att utläsa: ”… i samma stil som Dream Theater och Evergrey”, ett påstående som inte är helt tokigt. Det går att dra paralleller till dessa band, både i fråga om låtuppbyggnad och sound, men Scenes står mer för enkelhet än teknisk briljans.

Alex Koch, som står för större delen av de vokala insatserna imponerar inte direkt med sin lite Bruce Dickinson-aktiga röst, men klarar sig rätt bra, särskilt i de högra partierna. En bock i protokollet blir det tyvärr för hans uttal. Ord som bäliiv och heesitäjt (gissa vilka ord jag menar) är förekommande och får mig att grina lite illa.

Det som gör den här plattan duglig är helt enkelt låtarna i sig. Bara det faktum att jag lyssnar igenom hela skivan utan att bli uttråkad och otåligt sträcka mig efter snabbspolningsknappen är starkt gjort inom den här genren.

Till nästa album vill jag att Alex ska ha tagit några lektioner engelska, och att Chris Lorey tränat lite på gitarrsolon, så att jag får höra några flashiga diton.

En Fråga: Varför måste alla Prog metal-band tvunget ha samplat tal inslängt i musiken?

Martin Pelin

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna