Second Heat - Second Heat

[2004][AOR Heaven]

Second Heat består av medlemmar ur Alyson Avenue och Cloudscape. Den här självbetitlade debutplattan ska ge Sverige en ny stjärna på AOR-himlen är det tänkt. Åsikterna om AOR (vanligtvis: ”Adult Oriented Rock”) delar ofta in hårdrockare i två läger. De som anser att det är ”könlös” musik utan rockattityd och de som älskar de softa melodiösa låtarna med halvtunga gitarrer. Själv håller jag förvisso med om att det finns mycket inom genren som är ganska menlöst. Men när låtarna är välsnickrade tycker jag inte att genretillhörigheten i sig nödvändigtvis måste vara ett handikapp.

Second Heat är väl kanske inte de som sticker ut låtmässigt tyvärr. Det går stundtals lite på ”har jag inte hört det här förut?”-tomgång. Det är bra låtar, visst! Men det lyfter aldrig riktigt till de där höjderna som får fingrarna att sugas till repeat-knappen. På rak arm kan jag inte nämna någon låt som växt till favorit, men inte heller någon som drar ner betyget. Helheten är väl duglig som bakgrundsmusik en söndag eftermiddag.

Viktigt för att göra bra AOR är en stark sångare. Thomas Bursell har aningen för vek röst, med aningen för lite personlig karaktär för att sticka ut. Gitarrliret är dock en behållning. Ett och annat tungt riff lyser upp och solona levereras med skön melodikänsla. Givet för de genrefrälsta - lika ointressant för de genretveksamma!

David

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna