Setherial - Death Triumphant

[2006][Regain]

Setherial har existerat med varierande manskap sedan 1993. Under den tiden har man hunnit med att släppa ett gäng plattor på ett flertal olika bolag. Ändå har man väl inte riktigt nått de ”kommersiella” framgångar som exempelvis Marduk och Dark Funeral. Om ”Death Triumphant” kommer att flytta fram bandets positioner är svårt att säga. Setherial bankar fram furiös black metal i samma stil som kollegorna varken mer eller mindre. Och däri ligger problemet för hela genren, det är ett fåtal band som verkligen sticker ut.

Det som ligger för Setherial är tveklöst det starka låtmaterial och vassa musikerskap som kännetecknar ett band som hållit på ett tag. Det sataniska mullret i ”The Limbo Of Insanity” och det följande titelspåret är direkt smittsamt. Men redan efter fyra-fem låtar framstår musiken alltmer som en prövning i hur mycket ondska man klarar av som lyssnare. Väggen av ljud blir kort sagt påfrestande i för stora doser.

Setherial ritar definitivt inte om någon karta i och med detta släpp. I lagom portioner är dock ”Death Triumphant” understundom lysande. Och har du tålamodet så är detta definitivt en platta som växer över tiden.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna