Seven Witches - Amped

[2005][Regain]

Det här är sannerligen inget lätt jobb. Hur ska man med ytterligare en uppsättning nyskapande formuleringar förmedla att man tvingats lyssna på ännu en skiva totalt befriad från varje tendens till egenhet och musikalisk spänning? Seven Witches bjuder på lite småflummig men ganska tung metall, av det moderna amerikanska snittet. Jag tröttnade ganska fort.

Bandet är byggt kring gitarristen Jack Frost (ex. Savatage, ex. Metalium). Dessvärre är det ingen bländande arkitektur bakom det förvisso hållfasta bygget. Sångaren Alan Tecchio har en alltför opersonlig röst för att fängsla och blir stundtals tröttsamt skrikig. Ja, det räcker egentligen med att lyssna 30 sekunder på inledande ”West Nile” för att konstatera detta.

Först när vi anlänt vid sjunde spåret, ”Flesh For Fantasy” vaknar jag till en aning. Det här är skapligt. Tungt riff, lite kantig vers och en refräng som uppmanar till allsångsskrik. Tyvärr förstör det alltför elektriska syntljudet ganska mycket. Ytterligare en låt är värd att nämnas, nämligen avslutande ”Widows and Orphans”. Med sin mer melodiska ådra skulle den rent av kunnat utvecklats ytterligare till ett fulländat episkt stycke. Efter lite nötning fastnar även balladen ”Be”, bland annat tack vare ett hett solo från Frost. Men helheten faller onekligen ner i mängdens djupa ocean.

David Bergström

Betyg: 4/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna