Shaka Ponk - Loco Con Da Frenchy Talkin

[2006][Edel]

Hur den här plattan har hamnat för recension på en metalsajt är inte helt självklart. Visst dyker det upp en och annan distad elgitarr mellan varven, men mest låter detta electronica och dance hall i mina öron. Inte helt olikt Tommy Lee’s patetiska utflykt Methods Of Mayhem. Med en viktig skillnad dock. Shaka Ponk kan sin grej och låter, om man är på det humöret, inte alls dumt.

Att, som i biografin, tala om bandet som ”skapare av ett eget universum” är väl att ta i en smula. Men det finns onekligen något befriande i det totalt ogenerade sättet som bandet blandar sin ljudkompott på. Det spelar liksom ingen roll att det till stora delar låter hopplöst mycket både 80- och tidigt 90-tal, eftersom man uppenbarligen inte har som ambition vara ”on the edge”. Snarare verkar det vara en allenarådande partyattityd som fungerar som drivkraft här. Och vem kan motstå något sådant.

Som helhet betraktat vet jag uppriktigt inte när jag kommer att lyssna på ”Loco Con Da Frenchy Talkin’”, men dyker de upp på en lokal i närheten vill jag absolut inte missa Shaka Ponk. Lyckas de bara överföra en bråkdel av sin energi till alla framför scen lär det bli en galet blöt kväll.

Martin Lee

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna