Shylock - Welcome To The Illusion

[2004][MTM]

Det var med ganska låga förväntningar som jag stoppade i skivan med det intetsägande omslaget i min cd-spelare. Det dröjde dock inte länge förrän jag förstod att detta inte bara var en dussinskiva i mängden.

Inledande titelspåret startar med ett tungt gitarriff som osökt får mig att tänka på Metallicas I Disappear. Den fortsätter i ett ganska långsamt tempo och refrängen är lättsjungen och stämmningsfull.

Ett av de bästa bästa spåren är Closer, vars vers ibland till och med ger mig gåshud. Refrängen är så catchy att det nästan är omöjligt att inte sjunga med redan första gången man hör den.

Sångaren Mattias Schenk har en kraftfull, lite småraspig röst, som påminner en del om sångaren Jonny Lindkvist i mitt favoritband Nocturnal Rites.

Welcome to Illusion innehåller hela femton låtar, vilket ju är väldigt mycket. Trots att låtmaterialet är jämnt, skulle jag gärna se lite mer variation. De flesta låtarna är förhållandevis långsamma och jag skulle gärna höra några i högre tempo. Mot slutet av skivan har man tappat lite av intresset.

Den enda låten som riktigt sticker ut är den sista; I Will Come Back, en akustisk liten ballad som fungerar bra som avslutning.

Jag gillar den här skivan. De som skrivit de här låtarna har onekligen en bra känsla för melodier. Det här är välspelad melodiös hårdrock av hög klass. Visst, lite repetetivt är det allt och refrängerna kan kännas aningen smöriga, men det är egentligen de enda stora bristerna.

En skiva som rekommenderas till dig som gillar melodisk hårdrock, men inte tycker att smattrande dubbelpedaler är ett måste.

Martin

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna