Silent Force - Worlds Apart

[2004][Noise]

De två första spåren på ”Worlds Apart” träffar mig likt brännande laserstrålar som förvandlar mig till aska. När nästa spår vevas igång kommer en vindpust och blåser bort askan. Sedan tar det sig dock. Efter den mycket intetsägande ”Hold On” rullas en räcka bra låtar upp för mig. Den tonsäkra och mycket begåvade D.C Cooper (ex- Royal Hunt) fyller sina lungor med stål och när han tar ton viner svärden likt Robin Hoods pilar.

Den tysta kraften lirar i samma liga som Iron Savior och Primal Fear vilket gör att de står ut lite bland alla andra Helloween-kloner. Produktionen, vilken är signerad Dennis Ward, passar musiken som – för att använda ett uttjatat uttryck – handen i handsken och herr Ward har lyckats att få fram en tung men samtidigt väldigt klar ljudbild. Vilket gör att instrumenten framträder mycket bra. Tysk/Amerikanerna tappar lite på grund av bristande originalitet, ibland känns det som att man redan har hört refrängen förut, samt tredje spåret ”Hold On”.

Utöver dessa egenheter är skivan mycket komplett. Den är inte alltför ojämn, snyggt omlslag, bra musiker, bra produktion och bra låtmaterial. Gitarristen Alex Beyrodt är riktigt flink och solona sitter käpprätt åt himlen – jag antar i alla fall att det är motsatsen till käpprätt åt helvete.

Johan

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna