Silver - Addiction

[2005][MTM]

Sångaren Gary Barden (bl.a. ex MSG) har en röst som lyfter den luftiga anrättningen en aning. Utan den hade hela plattan fallit ihop som en omelett som man sticker en gaffel i. Det börjar bli dammigt på skrivbordet… Det syns extra tydligt så här i eftermiddagens vårsol… Å, förlåt… är ni kvar?

Allvarligt talat, det gnälls (även av undertecknad) på all dussinpower som släpps, men på senare tid har jag fått erfara att det finns minst lika stort överskott av dussin-AOR. Band som låter som allt annat i genren och som har väldigt litet existensberättigande som kreativa skapare. Det här låter som ett pensionerat U2 där The Edge har däckat någonstans i kulisserna.

”I Saw” skulle kanske kunna ha varit en låt att lyssna på, om det inte hade varit för den närmast komiskt blippande synten då förstås. Den tar ner alla eventuella rockambitioner och lämnar en blek popdänga. Vem som lirar? En viss Don Airey… ”Why Did You Come Back” är i alla fall en snygg melodi och minsann även med ett tjusigt gitarrsolo. Plattans starkaste! Synd bara att patetiska ”Addiction” följer och släcker ljusglimten genast med ett stort mörkt syntblippande täcke. ”This Was My Life” är åter en snygg poplåt i stil med ovan nämnda ”Why Did You…”. Här kommer också Airey definitivt mer till sin rätt i ett tjusigt avslappnat solo på slutet. Men nej, det här blir aldrig mer intressant än en sömnlös natt i svettiga lakan.

David Bergström

Betyg: 3/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna