Sinister - Afterburner

[2006][Nuclear Blast]

Holländska Sinister har haft en märklig oförmåga att bestämma sig för om de ska hänga ihop eller ägna sig åt annat. Något som lett till såväl otaliga medlemsbyten som rena splittringar genom åren.

Senast jag hörde ifrån gänget var på 2001-års ”Creative Killings”. Då trakterades micken av en ilsken häxa med få kvinnliga attribut förutom de rent synliga. En utmärkt platta på alla vis som placerade bandet någonstans mellan Bolt Thrower, Malevolent Creation och tidiga Cannibal Corpse.

På denna andra ”återföreningsplatta” (man gjorde även ett försök 2003 med ”Savage Or Grace”) med Aad Kloosterwaard på sång fortsätter man sin fina tradition att framföra ultrabrutal men lättlyssnad death metal. Lättlyssnad är visserligen ett relativt begrepp i dessa sammanhang, men jämfört med mycket annat inom genren har Sinister en förmåga att skapa låtar som sätter sig redan efter ett par lyssningar. Och det är också det som definierar det här gängets största styrka; Sinister gör egentligen inget nytt eller eget, men man gör det jävligt bra.

”Afterburner” är en solid uppvisning i kött & slams-metal som lämnar en kvardröjande blodsmak i munnen. Och det är som med grävlingen som satt i sig sin första katt, han vill ha mer!

Martin Lee

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna