Sodom - The Final Sign Of Evil

[2007][Steamhammer]

Istället för att göra en helt ny platta med nuvarande line-up, fick Tom Angelripper här om året idén att spela in hela debuten "In The Sign Of Evil" på nytt. Det låter rent spontant måttligt kul ända tills man konstaterar att resten av bandet utgörs av exakt samma manskap som spelade på den legendariska plattan från 1984, nämligen Grave Violator och Chris Witchhunter. När man dessutom bli varse att bandet slängt med inte mindre än 7 bonuskompositioner, som enligt uppgift egentligen skulle ha varit med på "In The Sign Of Evil", låter det plötsligt för bra för att vara sant.

Och så är det givetvis - för bra för att vara sant alltså. Hur onykter Chris Witchhunter var när han lade trummorna till "Outbreak Of Evil" går knappt att föreställa sig. Frågan är om världen någonsin har hört otajtare trummor? Det är nästan som att höra en gammal svajig bandare med dåliga batterier! Att Tom och Grave Violator alls har lyckats göra sina pålägg framstår som närmast mirakulöst!

Bortsett från såna petitesser låter de nygamla låtarna i sig självklart helt fantastiskt. Och att få höra Tom Angelripper stånka, stöna och skorra som på den gamla goda tiden är en ren njutning. Nu återstår bara att få se den här versionen av Sodom på en scen. Men DET vore, under alla omständigheter, definitivt för bra (eller dåligt) för att vara sant.


Betyg: 8/10

Martin Lee<< Tillbaka till Skivrecensionerna | Start