Sonata Arctica/Stormwarrior/The Storyteller - Kåren

Göteborg - 04

Melodisäkra finnar, Helloween-riffande tyskar och medeltida svenskar.

Strax efter klockan 20:00 går Storyteller på scenen, deras melodibaserade hårdrock verkar gå hem hos de flesta i publiken och det varvas friskt bland de olika albumen. Det kan dock vara svårt att vara öppningsbandet ikväll men Gävleborna sköter det ganska bra. Avslutningen med ”Ace Of Spades” är dessutom jäkligt trevlig och bandet verkar nöjda när de går av scenen.

Storyteller

Nästa band att få publikhavet i Kåren att skrika är tyska Stormwarrior. Helloween á la 1985-kopiorna sköter sina kort rätt och i låtar som "Thunderer”, ”Iron Prayers” och ”Heavy Metal Fire” så får de även medhåll från klungan som har samlats framför kravallstaketet. Sångaren Lars Ramcke spelar sina kort rätt och hans varvande mellan svenska och engelska charmar nog en del av publiken som inte har hört dem innan. Stormwarrior lunkar av scenen och nu börjar handklappandet.

Stormwarrior

Finländarna intar scenen till tonerna av något meningslöst intro, japp meningslöst var ordet, ett segdraget intro utan någon som helst tanke bakom. Tacka vet jag Stratovarius som spelade "Pomp And Circumstance" - det kallar jag intro. Nåväl, när bandet är på plats drar de första riffen till ”Misplaced” igång och Kakko sjunger mycket bra, något oslipat men jäkligt bra.

Sonata Arctica

Alla alster får sin beskärda del och roligt nog får "Ecliptica" bidra med hela fyra låtar och det är dessa som är bäst på hela konserten av någon anledning, ballader avverkas, snabba låtar avverkas och en maktkamp mellan gitarr och keyboard utövas. Sista låten för kvällen står "The Cage" från tjugohundratres "Winterheart´s Guild" för. En bra låt, men ack så förutsägbart låtval. Konserten i sig var ganska bra, men finnarna kan bättre, lite mer jävlaranamma nästa gång, tack!

Sonata Arctica Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Liverecensionerna