Steve Howe´s Remedy - Elements

[2003][InsideOut]

Som ni kanske vet spelar Steve Howe till vardags i bandet Yes. Han har gett ut flera soloalbum, men detta är det första med suffixet Remedy. I bandet spelar även sönerna Virgil (keyboard) och Dylan (trummor), tillsammans med Gilard Atzmon som spelar bl.a. saxofon och klarinett och Derrick Taylor på bas. Mr. Howe hanterar, förutom gitarr och sång även en drös andra instrument, t.ex. mandolin och synth.

Jag ska informera om dessa saker innan jag går in mer på musiken:
1. Detta kan inte kallas hårdrock, för den som trodde det.
2. Jag har inte lyssnat på Yes, så jag kan inte uttala mig om     huruvida den här skivan skiljer sig från deras musik.

Stilmässigt blandar Howe progressiv rock med jazz och blues. Låtarna är hela 16 till antalet, varav bara tre innehåller sång. Det kan tyckas vara för många instrumentala låtar och det är det också.
Inledande Across The Cobblestone är en ganska skön låt med slidegitarr och diverse andra instrument som jag faktiskt inte vet vad det är. Jag menar, vet du hur t.ex. en dulcimer eller en dobro låter?

Skivan fortsätter med låten Westwinds, som inte kan kallas för något annat än jazz. Jag som annars brukar ha svårt för sådan musik, tycker ändå att den är bra, med sina små gitarrmelodier som snabbt sätter sig på hjärnan.

Att plattan mest består av instrumentala spår gör att det ibland blir lite långtråkigt i mitt tycke. Några enstaka spår känns för mycket hissmusik och frestar mig att snabbspola eller byta låt. Ändå är detta en ganska bra skiva. Den är riktigt slapp och skön och passar riktigt bra att ha på när man jobbar.

Martin

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna