Stormwarrior - Northern Rage

[2004][Remedy]

Genom att byta ut alla medlemmar utom en (Lars Ramcke) har nu Stormwarrior fått ett uppsving, eller? Deras självbetitlade debutplatta blev ett kap för personer som tycker att Helloween borde ha lagt ner när Kiske kom med i bandet eller som bara gillar skivorna med kvartetten - Hansen, Weikath, Schwichtenberg, Grosskopf. Det gör undertecknad i alla fall. Stormwarriors debutplatta var således en riktigt bra platta och drog hem bra poäng hos de flesta recensenter.

Nu då, ett år senare, har musiken förändrats? Svaret är nej och det blir således lite småtråkigt, missförstå mig inte. Musiken är inte dålig, men den känns inte alls lika spännande som på debutskivan. Tyskarna harvar fortfarande i tidiga Helloween/Running Wild-länder och musiken i från första skivan känns alltför väl igen. Vissa refränger är rena återspeglingar från debuten och det är lite här som skon klämmer. Men visst, det fungerar till en viss del och det är väl lite det som är charmen med Stormwarrior.

Legenden Kai Hansen är även med och producerar, lägger några solon samt lite sång. Detta framgår tydligast i andra låten "Heroic Deathe" där Hansen sliter lite på sina stämband. Andra låtar värda att kolla upp är "Odinn' s Warrriors", "Bloode Eagle" och "Lindisfarne". Fans av Stormwarrior lär inte bli besvikna.

Johan

Betyg: 7/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna