Street Talk - Destination

[2004][MTM]

Mjuk rock, ja så skulle man nog lättast kunna beskriva musiken som framförs på denna skivan. Street Talk bildades i mitten av 90-talet, närmare bestämt 1994. Mannen som skapade Street Talk heter Fredrik Bergh. Fredrik är även den som trakterar sången, keyboarden och låtskrivarmaskineriet. Bergh ledde tidigare bandet Shape men när de splittrades lade han grunden till Street Talk. År 1996 kom Street Talks förstlingsverk ut, skivan fick namnet "Collaboration" och generade platser på årsbästalistor i diverse hårdrockstidningar.

Street Talks andra platta "Transition" kom först ut 2000 för att sedan följas upp av "Restoration" 2002. Skivan som just nu snurrar i min cdspelare är dock en best-of skiva. Bergh har bestämt sig för att lägga ner Street Talk och detta är avskedsgåvan.

Destination innehar fyra outgivna spår tillsammans med några av bandets bästa låtar. I alla fall om man får tro infobladet. Jag har svårt att få grepp om skivan, detta är nu min femte genomlyssning och jag är ledsen att behöva säga det men ingenting har fastnat sedan första genomlyssningen fram till nu. Låtarna är bra komponerade, trallvänliga och bra produktion, men jag saknar det där lilla extra. Ibland känner man - den här låten var ju bra, för att lite senare helt glömt bort den. Skivan är varken dålig eller jättebra, utan mer en sådan där halvbra platta.

Skivan funkar nog som bra komplement om ska kolla upp gruppen och fansen lär ju vilja ha denna utgåvan, då de två första bonuslåtarna är nog de som jag tycker är bäst. De två andra är instrumentala låtar och instrumentala låtar är väl inte direkt min kopp av te. Fem låtar som sticker ut lite är: Astray, Tables Turning, Hare And Hounds, Dancer In The Rain och Language Of Love.

Johan

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna