Subway To Sally - Engelskrieger

[2003][Metal Blade]

Vad är detta då? Ett tyskt band som spelar tung hårdrock och till råga på allt så sjunger de på tyska också. Ett nytt Rammstein? Nej, riktigt så enkelt är det inte - för till skillnad mot det tyska bandet så är detta ganska okej. Nu vet jag inte vad ni tycker om Rammstein, men de ligger inte i toppen på min lista i alla fall.

Bandet består till största delen av herrar men det är inte uteslutande sådana. Frau Schmitt trakterar en violin, denna ligger oftast i bakgrunden vilket ger ett bra djup i låtarna. Spåren är mestadels ganska tunga historier, men det finns faktiskt en ballad - "Abendlied". Denna är riktigt bra, det enda som hörs är plinkandet av ett piano och Ingo Kampf´s lugnande röst - vilken påminner om svensken Richard Wolf.

Min första genomlyssning av skivan gav mig inte så mycket, men när jag hade lyssnat på skivan ännu en gång så började jag förstå att detta kanske inte var så tokigt trots allt. Subway To Sally har komponerat en ganska okej skiva, där inte alltför många spår sticker ut - det finns dock undantag. "Falscher Heiland" med sin Halleluja-refräng och "Unsterblich" har båda ganska tunga verser för att sedan stämma in i ganska catchy refränger.

Detta är ingen skiva för power metal-nördar, thrash-galningar, heavy metal-dårar eller black/death-stollar den här tilltalar nog snarare de som har progressiv musik som favorit, eller inte. Detta verk tilltalar nog snarare dem som diggar tidigare nämnda Rammstein samt tung industrihårdrock. Känner du dig träffad leta upp skivan och lyssna på den. Ska det vara sång på tyska så föredrar jag Doro Pesch´s slagdängor.

Johan

Betyg: 5/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna