Suicide Watch - Global Warning

[2005][Mausoleum]

Lustigt hur man efter ett par års lyssnande på olika former av metal blir allt mer hämmad av brutaliteten och hårdheten som musiken huserar. Fem minuter med Suicide Watch skulle förmodligen ge min mormor en enkel biljett till den eviga vilan (och då är min mormor ändå ganska tuff!), medan jag själv inte kan låta bli att tycka den panikartade aggro-thrashen är rätt catchy.

I engelska Suicide Watchs värld är allting åt helvete. Lögnaktiga presidenter hetsar till krig, vänner tar livet av sig och ett irrationellt politiskt system härskar, som bara skapar elände och hindrar fritt tänkande - allt vackert omgärdat med en rejäl dos av fuck och shit. Men det är lätt att förlåta den rebelliska punkattityden med alla dess svordomar då bandet faktiskt har någonting att säga med sin musik. Inte blir det sämre av att de flesta låtarna är som små explosioner av snillrika riff till furiöst tempo med en kärna i sångaren Rids frustrerade och mångfacetterade vrålande.

Skivbolaget Mausoleum gnuggar säkert händerna när de hör resultatet av signandet av avhoppade rytmpartiet från hardcore-nissarna Stampin’ Ground. 13 spår klämmer bandet in på 37 minuter och det finns inte mycket tid att hämta andan under. Tankarna går gärna till Slayer och Exodus, men med ett något modernare sound. Med toppar som ”Global Warning”, Death In Triplicate” och ”The Truth Of Lies” bland ett genomgående starkt virke blir man som lyssnare totalt överkörd av Suicide Watchs debutalbum. Man skulle kunna gå så långt att kalla plattan för en modern thrash-klassiker, något som är högst ovanligt idag. Den enda varning som utfärdas från min sida är att lyssnande på ”Global Warning” kan vara svårt beroende-framkallande.

Jacob Jacobi Holmström

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna