Supreme Majesty - Elements Of Creation

[2005][Massacre]

Supreme Majesty har kommit till ett viktigt skivsläpp för bandets del, det tredje. Man brukar säga att debuten är viktig, andra plattan ännu viktigare - då den då ska hålla samma klass som debuten. Men det är vid det tredje släppet som man vet om bandet håller. Supreme Majesty verkar ha gjort sin läxa väl. Det album som har givits ut i år är precis så bra som det tredje albumet för ett lovande band ska vara. Här finns inte en svag sekund, keyboardslingorna serverade av Chrille Andersson ligger och myser i horisonten och över flyger färglada solon signerade Tobias Wernersson, men det som lyser upp ljudhavet likt en gigantisk fyr är sångaren. Joacim Olsson besitter delikata rösttalanger.

Killen låter banne mig som Anders Zackrisson vid Nocturnal Rites tidiga releaser. Tiden då Johnny (nuvarande sångaren i Nocturnal Rites) inte ens var påtänkt som mickbärare i den norrländska gruppen. Utöver Anders finner jag även likheter med tysklands egen Yngwie, Axel Rudi Pell och deras sångare, Johnny Gioeli fast mer nasal. Musiken andas 80-tal så det stänker om det, Hellowen á la Kiske-tiden varvas snyggt med djuplodade Europe-slingor och undertecknad kan känna av en viss stämning från det tysk/amerikanska bandet Silent Force och givetvis, nämnda guld från norrland.

Plattan är mixad i Studio Fredman och produktionen är superb. Alla instrument behandlas mycket snyggt i ljudbilden, eloge för det. Nu är det bara att hoppas på att bandet plockas upp av något större band som supportakt, detta måste fler få upp öronen för.

Johan Karlsson

Betyg: 8/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna