Symphorce - Twice Second

[2004][Metal Blade]

Oj, dessa herrar måste ha många influenser, ena stunden låter det Primal Fear, Bruce Dickinson och Halford - för att i nästa låt influeras av Metallica samt progressiva tonarter. Jag hade väldigt svårt att få ett riktigt grepp om denna plattan, men efter cirka tio stycken genomlyssningar, börjar jag få en bild av "Twice Second".

Sångaren Andy B. Franck (Brainstorm) bildade bandet Symphorce 1998. Hans mål var att göra låtar som var raka, melodiösa och fulla av energi. Jag kan väl säga att han har lyckats på sätt och vis, men ändå inte. Låtarna "är" raka, fulla av energi och hysat melodiösa - men de sitter inte.

Musiken på skivan är tung. Jag skulle nog lättast beskriva den musik som Symphorce framför, med tyska Rage. Skillnaden är dock att Rage är flera klasser bättre. Det finns dock några reko spår på skivan och dessa blommar fullständigt ut i slutet av Symphorce verk. Spår nummer sju låter som rena Thrash-metallen och följande låtar är av blandad natur.

Låt nummer nio (Two Seconds To Live) dundrar också på som en tidig metallica-låt och faktum är att denna låten skulle lika gärna kunna ha varit med på Justice For All-plattan (Metallica). "Twice Second" avslutas med en ballad, Cry On My Shoulder. Det är en lugn historia som har en slagkraftig refräng, för att piffa upp stämningen lite har man lagt på ljud av bebisar som gråter. Cry On My shoulder avslutas med ett solo av Cedric Dupont (Freedom Call) som spelar gitarr i gruppen.

Gillar man band som Iced Earth och Rage, borde man kanske kolla upp denna skivan. Detta är dock inget som jag skulle köpa.

Johan

Betyg: 6/10


<< Tillbaka till Skivrecensionerna